مقدمه تغذیه و بارداری 2
مقدمه تغذیه و بارداری 2
باروری
فکر کردن درباره اینکه بدن چگونه کار میکند و چه عواملی میتواند بر روی بارداری فرد اثر بگذارند در زمان قبل از بارداری بسیار ارزشمند است. زنان در هر ماه برای یک مدت کوتاه در نیمه دوره ماهیانه توانایی باروری دارند در حالی که مردان به طور مداوم ذخایری از اسپرم تولید می نمایند.
باروری در زنان
تخمدانها در دو طرف رحم نزدیک لوله های فالوپ قرار دارند و عملکرد آنها تولید تخمک و هورمونهای استروژن و پروژسترون میباشد. این هورمون ها نیز تحت اثر هورمون مترشحه از مغز هورمون لوتئین و هورمون محرک فولیکول بر روی عادت ماهیانه زن اثر می گذارند. هر ماه یک تخمک در یکی از تخمدان ها رسیده شده، آزاد میشود و از لوله فالوپ عبور میکند. این مرحله اوولاسیون یا تخم گذاری نامیده می شود.
قبل از اوولاسیون، تخمدان ها مقدار زیادی استروژن تولید می کنند و همین امر سبب تحریک جدار رحم و ضخیم شدن آن می گردد. سرویکس نیز موکوسی تولید می کند تا اسپرم از آن تغذیه نموده تا بتواند برای بیش از پنج روز زنده بماند. بعد از اینکه تخمک از یک فولیکول در تخمدان آزاد شد فولیکول شروع به تولید پروژسترون می نماید و در نتیجه آن دمای بدن افزایش می یابد. تخمک در مایع فالوپ برای ۱۲ تا ۲۴ ساعت میتواند زنده بماند. در صورتی که تخمک بارور نشود میزان پروژسترون کاهش یافته و دمای بدن نیز کاهش می یابد و سطح جدار رحم فرو میریزد و ۱۴ روز بعد تخمک نیز به همراه جدار فروریخته رحم از بدن خارج میشود.
باروری در مردان
اسپرم از یک سلول اولیه شروع شده تقسیم میشود تا به اسپرم های جوان تبدیل گردد. آنها نیز رشد می کنند تا زمانی که دم تا اندازه ای شکل بگیرد. سپس به سمت لوله های پیچ در پیچ بالای بیضه حرکت کرده به لوله ای به نام وازودفران وارد میشود و آماده آزاد شدن می گردد. تمام این مراحل طی ۷۰ تا ۱۰۰ روز انجام می گردد.
افزایش باروری مردان
برای افزایش تعداد اسپرم ها در مردان می توان به نکات زیر توجه نمود:
اسپرم ها نسبت به گرما حساس هستند و در درجه حرارت بالا زنده نمی مانند در نتیجه با پوشیدن لباس های گشاد به جای لباسهای تنگ و همچنین دوش گرفتن با آب ولرم به جای حمام آب داغ می توان بیضه را خنک نگه داشت.
جینسینگ نیز میتواند به افزایش تعداد و تحرک اسپرم کمک نماید.
آغاز حاملگی
پس از انزال از میان تعداد زیاد اسپرم خارج شده تنها حدود ۱۰۰ اسپرم در طول حرکت به سمت لوله های فالوپ و تخمک زنده میمانند. اسپرم آنزیمی از خود آزاد میکنند که میتواند غشاء اطراف تخمک را تجزیه نماید تا اینکه سرانجام سر اسپرم موفق شده وارد تخمک می گردد. آن گاه ماده ژنتیکی اسپرم و تخمک با هم ترکیب شده تخمک بارور میشود و در لوله های فالوپ حرکت می کنند تا اینکه تقریباً بعد از یک هفته پس از او لاسیون به رحم می رسد. به تودههای گرد از سلولها تبدیل می شود که در رحم لانه گزینی میکند.
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
برای آگاهی از بیماریهای زنان می توانید بر روی این لینک کلیک نمائید .
برای آگاهی از مطالب آموزشی دربارۀ بیماریها روی این لینک کلیک کنید .
برای مشاهده صفحۀ اینستاگرام بر روی این لینک کلیک نمایید .
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
منبع کتاب تغذیه و بارداری
دکتر احمدرضا درستی متخصص تغذیه از انگلستان
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
مقدمه تغذیه و بارداری 2 : باروری
tipe by M.T.N
1399/02/31
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،