آموزشی, تغذیه, تغذیه و بارداری

مقدمه تغذیه و بارداری 5

مقدمه تغذیه و بارداری 5

مقدمه تغذیه و بارداری 5

تغذیه مناسب در سه ماه اول بارداری

به هنگام بارداری تغییرات عمده‌ای در بدن رخ می دهد هورمون های ترشح شده در این دوره می‌توانند سبب بروز خستگی در فرد شوند و بر روی احساسات شخص و نیز اعمال گوارشی مانند هضم تأثیر بگذارند همچنین تغییرات ایجاد شده می توانند بر روی اشتهای زن باردار اثر بگذارند اما داشتن یک رژیم غذایی سالم در سه ماهه اول بارداری از اهمیت بسزایی برخوردار است از ماهی های چرب گوشت های کم چرب و ماکیان تخم مرغ مغزهای گیاهی لوبیا عدس میوه ها سبزی ها جوانه گندم نان گندم کامل و غلات صبحانه غنی شده به میزان کافی مصرف کنید

 

مقدمه تغذیه و بارداری 5

مقدمه تغذیه و بارداری 5

 

مواد مغذی مناسب برای جنین

ویتامین های گروه b برای نمو کودک در طول سه ماه اول بارداری ، ضروری می باشند. اسید فولیک یکی از ویتامین‌های گروه b است که برای ساخت سلول های جدید ، و ویتامین b۱۲ برای ساخت غشا محافظ اطراف اعصاب مورد نیاز است. اسید فولیک و ویتامین b۱۲ هر دو برای ساخت گلبول های قرمز و کمک به حفاظت از جنین در برابر نقص های لوله عصبی مورد نیاز می باشند.

دریافت کافی اسید فولیک

دریافت روزانه توصیه شده برای اسید فولیک در این دوران ۶۰۰ میکروگرم است.
 از منابع خوب اسید فولیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سبزی هایی  از قبیل اسفناج ، کلم بروکلی ، لوبیا سبز ،گل کلم ، ذرت شیرین.
از آنجا که اسید فولیک یک ویتامین محلول در آب است ، از آب پخت سبزی ها در سوپ ها یا سس ها استفاده نمایید.
مغز هایی مثل بادام زمینی ، فندق ، گردو.
غلات صبحانه غنی شده اغلب ۱۰۰ میکروگرم اسید فولیک را در سهم تعیین می نمایند ( اطلاعات روی بسته آنها را مطالعه کنید ) ، البته فروشگاه های کمی در ایران غلات غنی شده که عموما خارج هستند عرضه می‌کنند.
۱۱۵ گرم عدس پخته حدوداً ۱۸۰ گرم اسید فولیک فراهم می کند.
یک عدد پرتقال می تواند ۵۰ میکروگرم اسید فولیک برای بدن تامین نماید.

مقدمه تغذیه و بارداری 5

مقدمه تغذیه و بارداری 5

 

دریافت کافی ویتامین بی ۱۲

دریافت توصیه شده روزانه ویتامین ب ۱۲ در زنان باردار ، بین ۲/۶ – ۱/۵ میکروگرم متغیر است. از منابع خوب این ویتامین می توان به موارد زیر اشاره نمود :
قلوه ، ماهی‌ تن و سایر ماهی های چرب تخم مرغ و برخی از غلات صبحانه غنی شده.
۷۵ گرم تن ماهی کنسرو شده در آب حاوی دونیم میکروگرم ویتامین b۱۲ است.
۵۰ گرم قلوه برای حاوی ۴۵ میکروگرم ویتامین b۱۲ می باشد.
یک عدد تخم مرغ  ، از این ویتامین را تامین می نمایند.
از غذاهای گیاهی این ویتامین می توان به محصولات غنی شده سویا و اسپیرولینا ( نوعی جلبک آب شیرین اشاره نمود ) غذاهای گیاهی معمولی اصولاً ویتامین b ۱۲ ندارند.

توصیه های تغذیه ای مناسب برای ویار دوران بارداری

در اوایل بارداری ( سه ماه اول ) به دلیل اسیدی تر شدن بزاق ، ممکن است حالت تهوع به فرد دست بدهد. این حالت معمولا همان طور که خود به خود ظاهر می شود ، حدود هفته سیزدهم تا چهاردهم بارداری خود به خود برطرف می گردد. حدود ۷ نفر از هر ۱۰ زن باردار دچار این حالت می شوند. به نظر می رسد ویار به تغییر سطوح هورمون ها در اوایل بارداری مربوط است.
خالی بودن معده ، می تواند سبب تشدید حالت تهوع در فرد گردد ،  پس سعی کنید در دفعات بیشتر ( هر ۲ تا ۳ ساعت ) غذا بخورید در هنگام عدم تمایل به مصرف غذا از میان وعده های مغذی به جای غذاهای فرایند شده پرچرب و شیرین استفاده نمایید. مثلاً کیک جو ، کراکر ( بیسکویت ترد ) ، کلوچه های میوه ای ، ماست ، غلات ، صبحانه  با شیر کم نان تست ، نان هاخشک یا میوه‌های تازه میل کنید.
صبح قبل از بلند شدن از رختخواب ، مواد غذایی کوچک خشک مانند بیسکویت و چند تکه نان خشک بخورید. از مصرف غذاهای سرخ شده ، چرب ، پر ادویه ، تند ، اجتناب نمایید زیرا این غذاها می تواند منجر به افزایش حالت تهوع در زنان باردار گردد. از مصرف آشامیدنی‌ها به همراه غذا خودداری کنید بهتر است و آشامیدنی‌ها در فواصل وعده های غذایی مصرف شوند.

مایعات

دریافت مایعات به مقدار کافی از اهمیت بالایی برخوردار است.
در طول دوران بارداری کل محتوای آب بدن افزایش می یابد ، بنابراین سعی کنید حداقل ۸ لیوان در روز مایعات ( ترجیحاً آب ) دریافت نمایید . همچنین می توانیم با هم آب میوه شیر و چای نیز مصرف کنید.

غذاهایی که باید مصرف آن ها محدود شود

این که گاهی برخی مواد غذایی بیشتر مصرف شوند، اشکالی ندارد ، اما این غذاها نباید از ارزش تغذیه ای پایینی برخوردار باشند . در عوض ، غذاهای سالم و مقوی را به میزان بیشتری مصرف نمایید.
شیرینی ها ، کیک  ها ، شکر ، حاوی مواد مغذی مناسب به میزان کم می باشند. خوردن یک دسر یا یک تکه شکلات کوچک بعد از یک وعده غذایی مقوی ، مشکل ایجاد نمی کند ، اما سعی کنید به جای دسرهای پرچرب یا حاوی شکر زیاد از دسرهای میوه استفاده نمایید.
مصرف قهوه ،  چای ، کولا ها ، شکلات سایر غذاها و نوشیدنی‌های حاوی کافئین را محدود کنید. همچنین چای حاوی تانن می باشد که به واسطه آن می تواند جذب آهن در بدن مهار نماید.
غذاهای فرایند شده را کمتر مصرف کنید. همیشه برچسب روی مواد غذایی را بخوانید و از مصرف غذاهای حاوی نگهدارنده ها ، رنگ ها و سایر افزودنیهای غذایی اجتناب نمایید.
مقدمه تغذیه و بارداری 5

مقدمه تغذیه و بارداری 5

 

این مطلب را هم میتونی بخونی  بوتاکس چیست

 

غذاهایی که باید از مصرف آنها اجتناب نمود

چند ماده غذایی وجود دارد که می‌تواند با بروز عفونت ارتباط داشته باشند و در نتیجه برای زن باردار و جنین خطرناک باشند. لیستریازیس یک بیماری شبه آنفولانزای نادر است که عامل آن باکتری خطرناک لیستریا میباشد. احتمال ابتلا به این عفونت در زنان باردار ۲۰ برابر بیشتر از افراد عادی است. این بیماری می‌تواند سبب سقط تولد کودک مرده و یا بروز بیماری شدید در نوزاد گردد. توکسوپلاسموزیس نیز یک بیماری شبه آنفولانزای نادر است عاملان انگل موجود در مدفوع گربه گوشت خام و گاهی شیر بز می باشد و در موارد نادر می‌تواند از جفت عبور کند و موجب تخریب مغز و کوری جنین گردد. سالمونلا هم یک مسمومیت غذایی است که سبب ایجاد احساس بسیار بدی در فرد می شود.
غذاهایی که می‌توانند این عوامل عفونت زا را داشته باشند و باید از مصرف آنها اجتناب نمود عبارتند از:
محصولات تولید شده از شیر گوسفند و بز گاهی اوقات می باشند بنابراین  این محصولات فقط هنگامی بی خطر هستند که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشند.
بستنی هایی که به صورت مارپیچ از دستگاه خارج می شوند ممکن است به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی حاوی لیستریا باشند.
گوشت ماکیان و تخم مرغ خام یا نیم پز ممکن است حاوی سالمونلا باشند از مصرف آنها خودداری نمایید.
جگر و مواد غذایی حاوی آن را باید با احتیاط و به مقدار بسیار کم در طول بارداری مصرف نمود زیرا حاوی مقادیر بالای ویتامین a می باشد که می تواند در دوزهای بالا سبب بروز شکاف مادرزادی در خط وسط کام گردد.

 

این مطلب را هم میتونی بخونی  دانستنی های بوتاکس

پنیرهای قابل استفاده در طول دوران بارداری

اگر چه در طول دوران بارداری از مصرف برخی انواع پنیرها باید اجتناب نمود اما بعضی از انواع آن را می توان مصرف کرد از جمله پنیرهای چدار و پارمسان پنیر موزارلا نیز برای استفاده در سالاد ها مناسب است پنیر های حاصل از شیر پاستوریزه گوسفند و بز نیز قابل مصرف هستند

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

برای آگاهی از بیماری‌های زنان می توانید بر روی این لینک کلیک نمائید .

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

برای آگاهی از مطالب آموزشی دربارۀ بیماری‌ها روی این لینک کلیک کنید .

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

برای مشاهده صفحۀ اینستاگرام بر روی این لینک کلیک نمایید .

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

منبع کتاب تغذیه و بارداری
دکتر احمدرضا درستی متخصص تغذیه از انگلستان

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، 

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

مقدمه تغذیه و بارداری 5 : تغذیه مناسب در سه ماه اول بارداری

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

tipe by M.T.N

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

1399/02/31

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *