زیبایی پوست, مزوتراپی

مزوتراپی

مزوتراپی چیست ؟

مزوتراپی برای اولین بار در سال ۱۹۵۵ توسط یک پزشک فرانسوی به نام دکتر مایکل بیستور ابداع شد. این پزشک دریافت با تزریق پروکائین در اطراف گوش یک فرد ناشنوا شنوایی این فرد باز گشته است و روش مزوتراپی را به دنیا معرفی کرد. مزوتراپی در واقع یک درمان موضعی است که دقیقا در لایه میانی پوست که لایه مزودرم است انجام می شود و تاثیر درمانی بیشتری نسبت به درمان عمومی و سیستمیک دارد. بطور عمده ۵ گروه مواد در مزوتراپی استفاده می شوند که این ۵ دسته عبارتند از :۱- ویتامین ها ۲- آمینو اسید ها ۳- نوکلئیک اسید ها ۴- هیالورونیک اسید ۵- مینرال ها

 

مزوتراپی

مزوتراپی

مزایای مزوتراپی چیست؟

۱- نتیجه سریع تر و موثر تر چرا که مواد درمانی مستقیما وارد بافت هدف می شوند و تاثیر خود را اعمال می نمایند.
۲- ایجاد نشدن مشکلات دستگاه گوارش در مقایسه با تجویز خوراکی داروها و مکمل ها که بعضا سوء هاضمه ، نفخ و درد در ناحیه شکم ایجاد می شود و بعلاوه مقدار اندکی از این مواد درمانی جذب بدن می شوند.
۳- تایید سازمان تغذیه و داروی آمریکا FDA
۴- مقرون به صرفه بودن نسبت به سایر روش ها
۵- تحمل خوب بیمار بدلیل بی درد بودن این روش و استفاده از دوز های بسیار پایین مواد تزریقی در مقایسه با تجویز سیستمیک این داروها

 

برای مشاهده و خرید محصولات و کوکتل های مزوتراپی بروی لینک زیر کلیک کنید .

دستگاه های مزوتراپی

micro power

micro power

محصولات ( کوکتل ها و محلول ها ) مزوتراپی

BIO OXIN Meso Aroma

BIO OXIN Meso Aroma

اندیکاسیون های مزوتراپی

۱- کنترل درد ۲- پزشکی ورزشی ۳- لیفتینگ پوست  ۴- بیماری های روماتیسمی  ۵- جوانسازی پوست  ۶- درمان چاقی موضعی و سلولیت  ۷- درمان چروک های ظریف پوست  ۸- ریزش مو  ۹- ریزش موی سکه ای ۱۰- درمان لک های مقاوم به درمان

سه روش تزریق در مزوتراپی وجود دارد :

اول استفاده از دستگاه مزوگان که شبیه یک تفنگ است و امتیاز آن سرعت بالای تزریق می باشد بدلیل سرعت بالای نفوذ سوزن در پوست، بیمار احساس درد ندارد . روش دوم با استفاده از روش میکرونیدلینک منافذ ریز و متعددی در روی اپیدرم ایجاد شده که می توان عمق این منافذ را تا ناحیه درمیس افزایش داد سپس بلافاصله بعد از میکرونیدلینگ مواد و داروهای مزوتراپی بر روی موضع اسپری شده و ماساژ داده می شود تا جذب پوست شوند. روش سوم تزریق با سوزن های مزوتراپی می باشد که بسیار ظریف و نازک طراحی شده اند .

جوانسازی پوست

محلول های حاوی اسید هیالورونیک به همراه فاکتور رشد انسانی ، ویتامین ها ،کوآنزیم ها ، اسید نوکلئیک و آمینواسید در ناحیه درمیس تزریق می شوند( عمق ۲ تا ۴ میلی متر) این مواد موجب ترمیم پوست آسیب دیده شده و آبرسانی به پوست می شوند بعلاوه کلاژن سازی در  پوست تحریک شده و قوام پوست بهبود می یابد. تعداد جلسات مزوتراپی ۴ تا ۸ جلسه می باشد که فاصله بین جلسات ۲ تا ۴ هفته است.

 

لک های مقاوم به درمان

بدلیل عمیق بودن بعضی از لکه های پوستی علارغم درمان های متداول با کرم های روشن کننده درمان موثری صورت نمی گیرد که بدلیل استقرار رنگدانه های پوستی در قسمت های عمیق تر درمیس می باشد. در روش مزوتراپی با تزریق محلول های روشن کننده به موضع مستقیما مواد ضد لک وارد بافت هدف شده و تاثیر خود را اعمال می نمایند.

تاریخچه مزوتراپی

دکتر میشل پیستور (٢۰۰٣-١٩٢۴) بنیان‌گذار روش مزوتراپی اولین بار در مواجهه با بیماری در دهکده بری ات او در سال ١٩۵٢ به این روش دست پیدا کرد. او با بیماری مواجه شده بود که به حملات آسم مبتلا بود. او درمان بیمار را با تجویز پروکین آغاز کرد. درمان پروکین ابتدایی تاثیر اندکی روی بیماری تنفسی داشت اما در ویزیت بعدی بیمار به دکتر گفت که بعد از سال‌ها که کر بوده برای اولین برا گوشش صداهای اندکی را می‌شنود و این اتفاق بعد از مصرف پروکین رخ داده است.
دکتر پیستور تصمیم گرفت پروکین را مستقیما به گوش بیمار تزریق کند و این کار تاثیر بیشتر بر شنوایی او گذاشت. در ادامه دکتر پیستور این روش را به شکل موفقیت‌آمیزی در درمان دیگر بیماران هم به کار گرفت یعنی با درمان بیماری درست در محلی که در بدن شکل گرفته است. فعالیت‌های دکتر پیستور منجر به شکل گیری انجمن فرانسوی مزوتراپی در سال ١٩۶۴ در فررانسه شد و مزوتراپی برای به عنوان روشی قانونی در کنوانسیون پزشکی آکادمی پزشکی فرانسه در سال ١٩٨٧ شناخته شد.
در تمام اروپا،‌ امریکای جنوبی، ایالات متحده امریکا و آسیا مزوتراپی با موفقیت توانسته انواع مختلف ریزش مو را درمان کند و در حال حاضر بیش از ۴۰۰۰۰ پزشک در سراسر دنیا از این روش استفاده می‌کنند. اگر این شیوه‌ی درمانی به دست شخص حرفه‌ای انجام شود کاملا ایمن است و تقریبا هیچ گونه درد و ناراحتی به همراه ندارد و به بی‌حسی موضعی یا بی‌حسی سطحی پوست هم نیازی ندارد.
مزوتراپی مو

مزوتراپی مو

عملکرد شیمیایی و مکانیکی مزوتراپی

مزوتراپی موی سر از فرایندی با عملکرد دوگانه بهره می‌گیرد که در آن ناحیه مورد درمان هم به شکل شیمیایی و هم به شکل مکانیکی تحریک می‌شود. عملکرد مکانیکی: سوزن‌های مورد استفاده برای تزریق محلول، سوراخ‌های ریزی در بافت مورد نظر ایجاد می‌کنند، که این محرک یک فرایند التیامی است که در آن کلاژن و الاستین تولید می‌شود.
این مواد دو عنصر اساسی تشکیل دهنده بافت‌ بوده و برای تولید پوست و موی سالم ضروری هستند. از آنجا که سوراخ‌های ایجاد شده خیلی ریز هستند، آسیب قابل توجهی به کلاژن موجود وارد نمی‌شود و بنابراین تشکیل کلاژن جدید تنها سطح کلاژن موجود را افزایش می‌دهد. از این روش همچنین برای تحریک رشد موی سر بعد از حذف DHT نیز استفاده می‌شود.
عملکرد مکانیکی: ترکیبات فعال تزریق شده از طریق ریز تزریق‌ها منجر به واکنشی در مزودرم می‌شوند که به فرایند درمان عارضه موجود کمک می‌کند. در اینجا، کیفیت محصول مورد استفاده اهمیت بسیار زیادی دارد. محلول‌های شیمیایی مزوتراپی قابل استفاده برای ریزش مو یکی از محلول‌های خاصی که برای درمان ریزش مو به لایه مزودرم پوست تزریق می‌شود حاوی ترکیبات فعالاستیل تتراپپتید- ٣ و بیوکانین آ است که هر دو در کنار هم محرک رویش طبیعی مو هستند.

نتایج چه موقع قابل مشاهده هستند؟

برخی بیماران تنها چند هفته بعد از شروع درمان نتایج مثبتی را تجربه می‌کنند، با این حال سرعت تأثیرگذاری درمان به شدت ریزش مو و نحوه پاسخ بدن بیمار به درمان بستگی دارد. قاعدتاً بیماران می‌بایست ٢ تا ٣ ماه بعد از درمان نتایج قابل توجهی را تجربه کنند، البته برای مشاهده تأثیر کامل درمان به حدود ۶ ماه زمان نیاز است.

عوارض جانبی مزوتراپی

اگرچه مزوتراپی عمدتاً بدون درد است، اما برخی از بیماران بعد از درمان دچار درد و ناراحتی‌هایی می‌شوند. عوارض جانبی احتمالی بعد از انجام مزوتراپی عمدتاً نتیجه ورود سوزن به پوست است. بنابراین، برخی از افراد ممکن است بعد از مزوتراپی دچار درد، ورم، کبودی، التهاب یا حتی عفونت شوند.

ترکیب مزوتراپی با سایر درمان‌ها

از مزوتراپی همچنین به عنوان مکملی برای سایر درمان‌های موضعی و خوراکی بدون بروز هیچ گونه عارضه استفاده می‌شود. برای مثال، از این روش همراه با سم بوتولینوم یا همان بوتاکس برای درمان برخی موارد طاسی استفاده شده است و نتیجه‌ی‌ آن هم کاملا موفقیت آمیز بوده است.

مزوتراپی چربی

مزوتراپی چربی برای درمان چاقی‌های موضعی در نواحی شکم، بازو، باسن، ران و پهلوها می‌باشد. در مزوتراپی چربی ترکیبی از داروها استفاده می‌شود که علاوه بر افزایش گردش خون در آن منطقه، باعث سوخت و ساز بیشتر و كاهش چربی و دفع آن می‌شود. در مزوتراپی چربی به جای برداشتن چربی، متابولیسم بدن تحریک می‌شود و بدن به طور طبیعی برای از بین بردن چربی‌ها شروع به فعالیت می‌کند. ازمزوتراپی برای از بین بردن سلولیت در مناطق خاصی از بدن (بخصوص ران و باسن) نیزاستفاده می‌شود.سلولیت توزیع نامناسب چربی زیر پوستی می‌باشد که به صورت برجستگی و فرورفتگی در مناطق خاصی از پوست نشان داده می‌شود.
در افرادی که از رژیم غذائی پر چربی و پر کربوهیدرات استفاده می‌کنند سلول‌های لایه چربی تا سه برابر اندازه طبیعی خود بزرگ شده و بافت چربی به خارج از رشته‌هایی که آنها را احاطه کرده منتقل و برجسته می‌شود و یک بافت چربی فشرده را بوجود می‌آورد. با رژیم غذایی می‌توان از افزایش مقدار چربی زیر پوستی جلوگیری کرد، اما یکی از عوامل موثر در سلولیت جنبه ارثی آن است که گاهی افراد با سخت‌ترین رژیم لاغری و مراقبت‌های مناسب و استفاده از دستگاه‌های ورزشی که باعث ایجادحرکات متناوب روی بافت چربی در ران‌ها و باسن می‌شود باز با این مشکل مواجه هستند. این مشکل در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان است واین امر به علت تاثیر هورمون‌ها روی چربی‌های بدن است.
مزوتراپی لاغری

مزوتراپی لاغری

مزوتراپی صورت

مزوتراپی صورت یک جراحی زیبائی نیست. روشی نسبتا” درمانی است که شامل وارد کردن محلول‌های خاص آمینو اسید و ویتامین در لایه میانی پوست صورت شماست. مزوتراپی درمانی است که بطور گسترده برای التیام و درمان‌های اصلاحی صورت می‌باشد. مزوتراپی صورت شامل تکنیک‌های بسیار ساده می‌باشد که اصلا” دردناک نیستند زیرا محلول توسط سوزن‌های ریز وارد لایه میانی پوست می‌شود و در این روش ما چروک‌ها را با تزریق داروهائی نظیر هیالورونیک اسید در پوست صورت و گردن بهبود می‌بخشیم و همچنین این امر باعث بالا بردن پوست صورت می‌شود.
بسته به فرد، جلسات برای مزوتراپی به صورت بستگی دارد. برخی ممکن است به ٨-١۰ جلسه نیاز داشته باشند درحالیکه برخی به ٢۰-١٨جلسه نیاز دارند. زمانیکه محلول بر روی لایه پوست ته نشین می‌شود چربی‌های موضعی حل می‌شوند و ظاهری روشن را به پوست شما می‌دهد. سطح چربی با تجزیه شدن سلول‌های چربی موجود و بستن سلول‌ها از چربی‌های ذخیره شده به حداقل می‌رسد. جلسات به صورت هفتگی یا دو بار در ماه اتفاق می‌افتد.
برای اطلاعات بیشتر درباره ی مزوتراپی بر روی لینک زیر کلیک نمائید.
این مطلب را هم میتونی بخونی  مراقبت از پوست صورت 3 نکته طلایی برای داشتن پوستی زیبا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *